Betapartners netwerk

Bètapartners is een netwerk waarin de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, ruim 45 VO-scholen, bedrijven en maatschappelijke instellingen sinds 2004 samenwerken aan goed, actueel en inspirerend bètaonderwijs in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland. Bètapartners verbindt het voortgezet en hoger onderwijs, waarbij aansluiting tussen VO en HO, docentenprofessionalisering en curriculumontwikkeling centraal staan.

Betapartners Vaksteunpunt Aardrijkskunde
Sinds 2021 is Aardrijkskunde ook aangesloten bij het Betapartners netwerk. (De Aardrijkskunde pagina >>> ) Coördinator van het vaksteunpunt Aardrijkskunde is Marloes van Putten werkzaam aan het Regius in Schagen.  Afgelopen jaar waren er verschillende netwerkbijeenkomsten voor Aardrijkskunde, waaronder in het najaar van 2021 een bijeenkomst op de VU over Fysisch Geografische online veldwerk mogelijk mogelijkheden met behulp van Google maps . En in maart van dit jaar was er een bijeenkomst over klimaatveranderingen met een lezing van Peter Kuipers Munneke (Betapartnerswebsite >> ) De eerstvolgende Aardrijkskunde bijeenkomst is in september over het gedrag van rivieren en toepassingen in de klas met de stroombak (Betapartners website >>>)

Ter gelegenheid van de Betapartners bijeenkomst over klimaatveranderingen hebben we een interactieve Factsheet gebouwd [Bronnenset Groenland >>>]

Alfagammapartners netwerk
Sinds kort is het Alfagammapartners netwerk gelanceerd. En ook hierin is Aardrijkskunde vertegenwoordigd. Joris Zijlema van het Herman Wesselink College in Amstelveen is hier de Coördinator voor het vak steunpunt. In de praktijk zullen de twee coördinatoren Aardrijkskunde samen optrekken bij het organiseren van vaknetwerk bijeenkomsten  (AlfaGammapartners website >>>). Dus komen er komend jaar netwerkbijeenkomsten met een Fysisch Geografisch tintje en netwerkbijeenkomsten met een Sociaal Geografisch tintje…. of beiden !

 

Comments are closed.