De Geoweek 2024

De keuze is reuze: 89 expedities, die samen 250 keer te boeken zijn, waardoor ruim 7000 leerlingen actief met aardrijkskunde aan de slag kunnen gaan. Dat is de GeoWeek 2024 in cijfers. Nieuw dit jaar is dat ‘de week’ twee weken duurt, van 13 t/m 24 mei. Dit geeft nóg meer bedrijven en scholen de kans mee te doen.

In de GeoWeek draait het om zélf doen, elke GeoExpeditie heeft een praktisch onderdeel. Zo ervaren leerlingen dat geografie direct raakt aan hun leefwereld. De geo-professionals staan te poppelen om hun vakgebied en de carrièremogelijkheden van het geo-werkveld met de leerlingen te delen.

Kies uit een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles op school. Een greep uit het aanbod: grondboren op het schoolplein, landmeten in het park, de eigen woonwijk klimaatbestendig herinrichten, chillplekken inspecteren, bodemdieren onderzoeken, een nieuw treinspoor aanleggen of als een dijkwachter een dijk inspecteren. Op www.geoweek.nl/kaart vind je snel de expedities in de buurt van jouw school. Heb je een geo-expeditie geboekt, dan brengen we je in contact met de aanbieder van de expeditie. Zo kun je het niveau van de klas, aanwezige voorkennis en andere details delen en afstemmen. Deelname aan de GeoWeek is gratis.

Meld je klas nu aan op www.geoweek.nl/kaart


Tekst en beeld : Annika Huizinga  Projectmedewerker GeoWeek >>>>  [info@geoweek.nl]

Comments are closed.