De Geowerkvormen

Op 24 maart hadden we op de UvA een mooie studiemiddag + avond over de Geowerkvormen.  Na de Geobronnen en de Geoproeven weer een nieuw initiatief dus. Het zijn allemaal eenvoudig uit te voeren en bovendien activerende werkvormen waarmee je  Fysisch Geografische verschijnselen, processen en concepten kunt verduidelijken in de klas.

De Geowerkvormen zijn in 2015 ontstaan als project op de UvA naar aanleiding van inspiratie die we opdeden op Engelse Aardrijkskunde onderwijs conferenties van de G.A. in workshops van o.a. Duncan Hawley en  David Leat,

De eerste werkvormen werden in 2015 door studenten van de UvA vertaald, bewerkt en getest in de klas + op de KNAG onderwijsdag en vervolgens uitgeschreven bij wijze van docentenhandleiding.

En daar zijn later verschillende werkvormen bijgekomen en als handleiding uitgeschreven. Nu, bijna 7 jaar later,  is er met steun van het LEMM een bundel verschenen waarin 12 werkvormen zijn beschreven en voorzien van didactische onderbouwing.

Aan de bundel schreven mee: Dick Naber, Willem van Ham, Knillis van der Schaaf, Kenneth van der Veere, Ronald van Stralen, Freek Jutte, Mathijs Booden, Wiebe de Jong, Vincent van Stipdonk en Gotze Kalsbeek.


Benieuwd naar de werkvormen?

[] Op de website vind je een korte impressie van iedere werkvorm + ook de werkbladen en lesmateriaal. Geowerkvormen website >>>

[] Een foto impressie van de Geowerkvormen studiemiddag >>>>

[] De 3e druk is inmiddels in gang gezet. Je kunt m al bestellen  >>>

[] Op de KNAGdag 2023 doen we weer een workshop over de Geowerkvormen …. Ronde C!. KNAG >>>>


 

Comments are closed.