Op woensdag 13 november op de KNAG onderwijsdag in Den Bosch gaan we in een workshop ronde B weer aan de slag met de Geowerkvormen.
Wie zijn we en wat zijn de Geowerkvromen? De sectie vakdidactiek Aardrijkskundevan de UvA ( ditmaal Mathijs Booden, Tjerk Destombes ) voeren samen met verschillende geowerkvormen auteurs van het het eerste uur (Dick Naber en Kenneth vd Veere) de caroussel workhop uit. Het zijn allemaal eenvoudig uit te voeren en bovendien activerende werkvormen waarmee je Fysisch Geografische verschijnselen, processen en concepten kunt verduidelijken in de klas.
De Geowerkvormen zijn in 2015 ontstaan als project op de UvA naar aanleiding van inspiratie die we opdeden op Engelse Aardrijkskunde onderwijs conferenties van de G.A. in workshops van o.a. Duncan Hawley en David Leat,
De eerste werkvormen werden in 2015 door studenten van de UvA vertaald, bewerkt en getest in de klas + op de KNAG onderwijsdag en vervolgens uitgeschreven bij wijze van docentenhandleiding.
En daar zijn later verschillende werkvormen bijgekomen en als handleiding uitgeschreven. Nu, bijna 7 jaar later, is er met steun van het LEMM een bundel verschenen waarin 12 werkvormen zijn beschreven en voorzien van didactische onderbouwing.
Benieuwd naar de werkvormen?
[] Op de website vind je een korte impressie van iedere werkvorm + ook de werkbladen en lesmateriaal. Geowerkvormen website >>>
[] De 3e druk is inmiddels bijna uitverkocht. Maar er zijn nog verschillende exemplaren>>>