Geowerkvormen op de KNAGdag

Op woensdag 22 op de KNAG onderwijsdag gaan we in een workshop ronden weer aan de slag met de Geowerkvormen

Wie zijn we en wat zijn de Geowerkvromen? De sectie vakdidactiek Aardrijkskunde (Mathijs Booden, Tjerk Destombes en Gotze Kalsbeek) voeren de caroussel workhop ditmaal uit .  Het zijn allemaal eenvoudig uit te voeren en bovendien activerende werkvormen waarmee je  Fysisch Geografische verschijnselen, processen en concepten kunt verduidelijken in de klas.

De Geowerkvormen zijn in 2015 ontstaan als project op de UvA naar aanleiding van inspiratie die we opdeden op Engelse Aardrijkskunde onderwijs conferenties van de G.A. in workshops van o.a. Duncan Hawley en  David Leat,

De eerste werkvormen werden in 2015 door studenten van de UvA vertaald, bewerkt en getest in de klas + op de KNAG onderwijsdag en vervolgens uitgeschreven bij wijze van docentenhandleiding.

En daar zijn later verschillende werkvormen bijgekomen en als handleiding uitgeschreven. Nu, bijna 7 jaar later,  is er met steun van het LEMM een bundel verschenen waarin 12 werkvormen zijn beschreven en voorzien van didactische onderbouwing.


Benieuwd naar de werkvormen?

[] Op de website vind je een korte impressie van iedere werkvorm + ook de werkbladen en lesmateriaal. Geowerkvormen website >>>

[] De 3e druk is inmiddels in gang gezet. Je kunt m al bestellen >>>

[] Op de KNAGdag 2023 doen we weer een workshop over de Geowerkvormen …. Ronde C!. KNAG >>>>


 

Comments are closed.