Groenland

Er is nu een nieuwe interactieve Geoanimatie… over Groenland

Donderdag 10 maart heeft Peter Kuipers Munneke op de Betapartners vakbijeenkomst Aardrijkskunde in Amsterdam op het Cygnus een verhaal gehouden over klimaat veranderingen. Geïnspireerd door zijn boek [Alles smelt] , artikelen van zijn hand, talloze tweets en NOS uitzendingen, hebben UvA , Betapartners en de Geobronnen de handen ineen geslagen om lesmateriaal te maken over Groenland en de gevolgen van klimaatveranderingen.

Interactieve Factsheet
De kern van dat pakket is een interactieve kaart geworden, die je eigenlijk beter interactieve Factsheet kan noemen,  met een interactieve kaart, een grafieken deel en een doorsnede van de ijskap. Alle onderdelen laten zien dat er momenteel het een en ander veranderd in Groenland als gevolg van de opwarming van de aarde. Ook deze interactieve toepassing is gebouwd door Studio Haverstraat.
[] De Interactieve Factsheet >>>> 

Bronnenset
Behalve de Interactieve Factsheet zelf is er ook een schil omheen gebouwd met een achtergrondtekst over Groenland, extra bronnen (video), een werkformulier en een vragenset in eindexamenstijl. Leerlingen kunnen direct aan de slag met het lesmateriaal en vinden in de bronnenset veel informatie.
[] Naar de bronnenset over Groenland >>>

De interactieve kaart Groenland is gebouwd door Anton van Tetering, de bronnenset eromheen is gebouwd door de Geobronnen. Materiaal voor de bronnenset door Mathijs Booden, Marloes van Putten en Gotze Kalsbeek

Comments are closed.