Een nieuwe serie geoanimaties

Opnieuw heb ik een kleine UVA Grassroots financiering gekregen voor de implementatie van ICT in ons onderwijs.

In het schooljaar 2022/2023 kan ik dus opnieuw aan de gang met de ontwikkeling van Interactieve Geoanimaties, maar ook Interactieve kaarten en Interactieve Factsheets. Vorig jaar konden we voor het eerst aan de slag met een Grassroots financiering en hebben we een aantal Geoanimaties ontwikkeld die vanuit vakdidactisch oogpunt bedoeld waren als lesmateriaal om in te zetten bij directe instructie. Dus vooral ontwikkeld vanuit de vraag hoe je deze interactieve modellen kunt inzetten bij de klassikale uitleg.

Interactieve wereldkaart Platentektoniek
Eén van de laatste Interactieve Geoanimaties uit de Grassroots serie 2021 / 2022

De nieuwe serie geoanimaties
Bij de Grassroots 2022 / 2023 hebben we gekozen voor een iets andere invalshoek. Ditmaal gaan we interactieve geoanimaties bouwen die we kunnen inzetten tijdens onze eigen online cursussen die studenten moetèn doen als ze een vakinhoudelijke deficiëntie hebben bij de start aan de Universitaire Leraren Opleiding. Het zullen dan ook toepassingen worden die behoren bij Fysische Geografie en Geologie in het algemeen en de Kwartair Geologie van Nederland. Bovendien zullen we kijken hoe deze Geoanimaties kunnen aansluiten bij het huidige Aardrijkskunde bovenbouw HAVO/VWO curriculum. Daarnaast gaan we kijken hoe we lesmateriaal kunnen ontwikkelen bij de interactieve modellen.

Studio Haverstraat
Anton van Tetering van Studio Haverstraat neemt net als bij de voorgaande serie Grassroots animaties de technische ontwikkeling van het lesmateriaal voor zijn rekening.

Momenteel wordt er gewerkt aan een bronnenset over Santorini met de stadia van de uitbarsting in 1570 BC, recente vulkanisch activiteit en de platentektoniek van de Middellandse zee


En natuurlijk zullen al deze interactieve modellen ontsloten worden vanuit het lesmateriaal deel van de docentengeobronnen.
Naar het Geobronnen lesmateriaal archief >>>>

Comments are closed.