Lezen over orkaan Katrina

De enorme overstromingen op de Bahamas in 2019, een paar jaar terug rondom New York en een aantal andere grote steden aan de oostkust van de VS als gevolg van de superstorm Sandy gaven herinneringen aan de orkaan Katrina. En ja ook de beelden van afgelopen week uit Zuid Limburg, Noord Oost België en Duitsland dragen daar aan bij

Een halve stad stond onder water, er was geen stroom meer en overal spontane branden.  Dat was het surrealistische decor van New Orleans in 2005. Over die toestand schreef Dave Eggers het boek Zeitoun op basis van het waargebeurde verhaal. Ik las het een tijdje terug en vond het een indrukwekkend boek !

Terwijl de orkaan Katrina New Orleans verwoestte, besloot Abdulrahman Zeitoun, een 47-jarige Amerikaan van Syrische komaf, in de stad te blijven om zijn huis en zijn bedrijf te beschermen. In de dagen na de storm peddelt hij in een tweedehands kano door de ondergelopen straten van New Orleans, deelt goederen uit en helpt waar hij kan. Een week later, op 6 september 2005, verdwijnt hij plotseling. Wat is er met Zeitoun gebeurd?

Dave Eggers: Zeitoun bij BOL >>>>>

Dave Eggers: Zeitoun (hardcover) bij BOL >>>

Comments

Lezen over orkaan Katrina — 1 reactie

  1. Pingback: Geobronnen leestips | Docenten Geobronnen