Lezen over Noordpool expedities

Afgelopen paar jaar zijn al meerdere malen Nederlandse topmannen en -vrouwen uit het bedrijfsleven naar het Noordpoolgebied afgereisd om met eigen ogen zien wat de gevolgen zijn van de opwarming van de aarde. Beide keren voeren ze op het zeilschip Rembrandt van Rijn vanuit Longyearbyen op Spitsbergen.

De opwarming gaat nergens zo snel als in het Arctisch gebied. Vooral de laatste jaren verandert het gebied razendsnel. Het zee-ijs op de Noordpool trekt zich steeds verder terug, in fjorden waar altijd ijs lag, is nu open water en gletsjers worden snel kleiner.

De route van de Spitsbergen zeilexpeditie

De trip is georganiseerd door klimaatjournalist Bernice Notenboom. Met haar 2-graden expeditie  wil ze net als vorig jaar de aandacht vestigen op het klimaatakkoord van Parijs, en wat er nodig is om het doel van dit akkoord te halen. Notenboom hoopt de bedrijven zover te krijgen dat ze meer gaan doen om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te beperken.


Lees het volledige artikel op de NOS website >>>>

Updates vanaf Spitsbergen:
26/04/2018 : Aankomst op Spitsbergen >>>>

27/04/2018 : Besprekingen aan boord van het schilp >>>>

28/04/2018 Topbestuurders komen terug van Spistbergen met plannen >>>>

Uit 2017 : De Tunabreen-gletsjer op Spitsbergen vanuit een Drone >>>>


Om haar verhaal nu kracht bij te zetten heeft Bernice Notenboom ook een boek geschreven met haar bevindingen en haar visie over de ontwikkelingen in het Noordpoolgebied

Comments are closed.